Μακιγιάζ

Τι μάσκαρα να διαλέξω και πως να την χρησιμοποιήσω;

Είδη και σωστή εφαρμογή της mascara

Η μάσκαρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των γυναικών. Ακόμη και εκείνες που αποφεύγουν το έντονο μακιγιάζ, είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουν τη μάσκαρα ώστε να τονίσουν το βλέμμα και το σχήμα των ματιών τους.

Στο εμπόριο συναντάμε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα μάσκαρας. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια και σίγουρα δεν υπάρχει το μαγικό προϊόν που θα μας χαρίσει όλα όσα θέλουμε. Ανάλογα με το είδος της μάσκαρα που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουμε και διαφορετικό αποτέλεσμα.

Πως να επιλέξω την κατάλληλη μάσκαρα σύμφωνα με τις ανάγκες μου;

Μία βασική διαφορά που όλες γνωρίζετε, είναι το αν η mascara θα είναι αδιάβροχη ή όχι. Καλό θα ήταν η χρήση της αδιάβροχης μάσκαρα να γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Λόγω της ειδικής της σύστασής της, η χρήση αδιάβροχης mascara καθιστά το ντεμακιγιάζ αρκετά δύσκολο, ενώ η συνεχή χρήση της θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, την αφυδάτωση και το σπάσιμο των βλεφαρίδων σας. Έτσι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα μόνο σε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός και όχι για τις καθημερινές σας εξόδους.

Αυτό που πιθανόν πολλές να μην γνωρίζετε, είναι ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να χαρίσουμε στις βλεφαρίδες μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και διαφορετικό είδος μάσκαρα. Ο βασικό διαχωρισμός τους, πέραν της σύστασής τους την οποία σαφώς και δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι το σχήμα που έχει το βουρτσάκι. Έτσι:

Για μεγαλύτερο όγκο και εντονότερες καμπύλες πρέπει να χρησιμοποιηθεί χοντρό βουρτσάκι με πυκνές τρίχες. Όσο πυκνότερες είναι οι τρίχες στο βουρτσάκι τόσο πυκνότερες θα γίνουν και οι βλεφαρίδες. Σου προτείνουμε την Maybelline Go Extreme Leather Black.

MAYBELLINE GO EXTREME LEATHER BLACK MASCARA

Για μεγαλύτερο μήκος χρησιμοποιούμε λεπτό βουρτσάκι με κοντές τρίχες το οποίο θα καλύψει ομοιόμορφα τα βλεφαρίδες από την μια μέχρι τις άκρες.
Κορυφαίες στο είδος τους η Max Factor Calorie 2000 και η Maybelline Total Temptation.

MAX FACTOR CALORIE 2000

Maybelline Total Temptation Black 8ml

 

 

 

 

 

 

 

 

Για καμπυλωτές βλεφαρίδες το βουρτσάκι πρέπει επίσης να έχει καμπύλη. Δοκίμασε την Maybelline Lash Sensational.

MAYBELLINE LASH SENSATIONAL MASCARA

Για τέλειο γέμισμα από τις ρίζες έως τις άκρες χρησιμοποιούμε βουρτσάκι από καουτσούκ, το οποίο με μία μόνο κίνηση διαχωρίζει αποδίδει τέλειο χρώμα στις βλεφαρίδες μας. Δοκίμασε την L’oreal Volume Million Lashes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Για εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων επιλέξτε μια διπλή μάσκαρα, όπου στο πρώτο στάδιο με το primer «χτίζονται» οι βλεφαρίδες, αποκτούν όγκο και στο δεύτερο στάδιο δίνεται  έντονο μαύρο χρώμα.
Εξαιρετική επιλογή ή L’oreal False Lash Superstar.

loreal_false_lash_superstar

Φυσικά, προς διευκόλυνσή μας, όλες οι εταιρείες αναγράφουν στη συσκευασία το είδος του αποτελέσματος που χαρίζει το συγκεκριμένο προϊόν τους. Αν όμως διατηρείτε ακόμη τις αμφιβολίες σας σχετικά με το πιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία Makeupartist ο οποίος σίγουρα θα σας λύσει κάθε απορία.

Μην ξεχνάτε ότι η χρήση της μάσκαρα γίνεται με σκοπό να τονίσουμε το σχήμα των βλεφαρίδων μας, να αναδείξουμε και να τονίσουμε τα μάτια μας.
Η εφαρμογή της γίνεται ως εξής:
-Ξεκινήστε απο την βάση των βλεφαρίδων και με απαλές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ «χτενίστε» ως την άκρη.
-Για πιο έντονο αποτέλεσμα, περιμένετε να στεγνώσει και περάστε ακόμη μια στρώση μάσκαρα.
-Βεβαιωθείτε ότι έχετε «περάσει» όλες τις βλεφαρίδες απο άκρη σε άκρη.

Ανάλογα με το χρώμα που θα έχει η μάσκαρα θα έχουμε επίσης διαφορετικό αποτέλεσμα.Το μαύρο χρώμα αναδεικνύει όλους τους τύπους ματιών και ταιριάζει με κάθε εμφάνιση.
Το καλοκαίρι, που το μακιγιάζ δεν είναι τόσο έντονο, τολμήστε μια τυρκουάζ ή μπλε χρώμα!

Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι στο χέρι σας. Αφού πειραματιστείτε αρκετά με διάφορα είδη μάσκαρας θα καταλήξετε και σε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Όσον αφορά την σωστή τοποθέτησή της, η εξάσκηση είναι το παν. Καμία μας δεν γεννήθηκε μακιγιέρ και σίγουρα όλες μας κάνουμε ακόμη λάθη. Με την πάροδο όμως του χρόνου θα ανακαλύψετε όλα όσα αναδεικνύουν τον δικό σας τύπο ματιών.

Tips!
-Μην βάζετε και βγάζετε συνεχώς το βουρτσάκι γιατί εγκλωβίζεται αέρας, με αποτέλεσμα η μάσκαρα σας να στεγνώσει γρήγορα και να κάνει «κόμπους».
-Αν η μάσκαρα σας έχει στεγνώσει, ρίξτε 1-2 σταγόνες φυσιολογικό ορό ή ελαιόλαδο και ξαναέγινε καινούρια.
-Αν δεν θυμάσαι πότε την αγόρασες ή παρατήρησες κάποια αλλάγή στην υφή και στην μυρωδιά της, ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις!

Στο myaroma.gr θα βρείς την μεγαλύτερη ποικιλία σε μάσκαρα όλων των επώνυμων brands, όπως  Maybelline, Max Factor, L’oreal, Rimmel σε μοναδικές τιμές.
Ανακάλυψε αυτήν που σου ταιριάζει και κάνε την παραγγελία σου online.