Primer : Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πως να επιλέξω το κατάλληλο;
Μακιγιάζ

Primer : Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πως να επιλέξω το κατάλληλο;

Το Primer είναι ένα καλλυντικό που πραγματικά δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη ζωή μας. Φυσικά, οι makeupartists το χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά σχετικά πρόσφατα απέκτησε μια βασική θέση στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας που θέλει να φροντίζει τον εαυτό της. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς και ο λόγος είναι ότι μας βοηθά να διορθώσουμε τις πιθανές ατέλειες του προσώπου μας πριν ακόμη χρησιμοποιήσουμε makeup.

Τι είναι το Primer;

Το Primer αποτελεί ένα είδος κρέμας ή τζελ η οποία τοποθετείτε στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ και μετά την ενυδάτωση. Οι συγκεκριμένες κρέμες έχουν ως κύρια συστατικά τους ειδικά κεριά, σιλικόνες και πολυμερή, τα οποία χαρίζουν μεγάλη σταθερότητα στα καλλυντικά που θα εφαρμοστούν στο makeup ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν τις έντονες χρωστικές που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα του μακιγιάζ.

Ουσιαστικά, το primer αποτελεί την βάση μας, η οποία ενυδατώνει και προστατεύει την επιδερμίδα μας, ενώ ταυτόχρονα την προετοιμάζει για το μακιγιάζ που θα εφαρμόσουμε αργότερα. Μετά την χρήση του primer, η τοποθέτηση του μακιγιάζ γίνεται ακόμη ευκολότερη, αφού γλιστράει πάνω στην λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα μας, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο.

Τι μας προσφέρει;

Όπως προαναφέραμε το primer αποτελεί ένα πρωτεύον βήμα πριν τοποθετήσουμε το μακιγιάζ. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά και συγκεκριμένα:

  • Καλύπτει και εξομαλύνει όλες τις ατέλειες στην επιδερμίδα μας
  • Ενυδατώνει και διατηρεί την ενυδάτωση του δέρματος λειτουργώντας ως προστατευτική βάση
  • Δημιουργεί μια ομοιόμορφη και λεία όψη στην οποία θα τοποθετηθεί στη συνέχεια το μακιγιάζ
  • Γεμίζει τις γραμμές και τις ρυτίδες χωρίς όμως να φράζει, ούτε να επιτρέπει στα υπόλοιπα καλλυντικά να φράξουν τους πόρους του δέρματος.
  • Ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος
  • Εξαφανίζει την ακμή και τα μαύρα στίγματα
  • Προσφέρει αντηλιακή προστασία
  • Εξισορροπεί το χρώμα του δέρματος και ενισχύει τις έντονες χρωστικές που περιέχουν τα προϊόντα του μακιγιάζ
  • Βοηθά στην ευκολότερη και ομοιόμορφη τοποθέτηση του makeup

Πως το χρησιμοποιώ;

Για όσες φυσικά δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο του μακιγιάζ, ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Primer είναι να το απλώσετε με τα χέρια σας. Μάλιστα, η χρήση των χεριών της περισσότερες φορές είναι και η καλύτερη τεχνική, αφού το καλλυντικό παίρνει την θερμοκρασία του σώματός μας και η εφαρμογή του γίνεται ευκολότερη. Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνήθως τοποθετούν το primer με πινέλο ή σφουγγαράκι κάτι το οποίο καλό θα ήταν να αποφύγουμε αν δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες γνώσεις.

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο;

Για να επιλέξετε το κατάλληλο primer για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας θα χρειαστεί να επιλέξετε τον σκοπό για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσετε. Θέλετε να μειώσετε τη λιπαρότητα του δέρματος;
Να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας σας; Να καλύψετε τις ρυτίδες και τα μαύρα στίγματα ή απλά να βελτιώσετε την εφαρμογή του makeup μετά;
Ανάλογα με τον σκοπό του θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο προϊόν. Μην περιμένετε με ένα προϊόν να πετύχετε όλα τα αποτελέσματα. Επιλέξτε πάντα εκείνο που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το primer μπορεί να εφαρμοστεί και μόνο του, χωρίς να είναι απαραίτητο το μακιγιάζ στη συνέχεια.

Στο myaroma.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων primer, σε προσιτές τιμές. Ανακάλυψε αυτό που σου ταιριάζει εδώ.