Θέλεις την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου; Χρησιμοποίησε σωστά Concealer και Corrector!
Tips-Συμβουλές

Θέλεις την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου; Χρησιμοποίησε σωστά Concealer και Corrector!

Κατά τις καθημερινές μας εξόδους  το μακιγιάζ μας πρέπει να είναι απλό και όχι πολύ φορτωμένο. Όταν όμως η περίσταση απαιτεί ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, τότε πρέπει να εφαρμόσουμε τα κατάλληλα προϊόντα και με την σωστή σειρά ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα και να καλύψουμε οποιαδήποτε ατέλεια μας ενοχλεί. Η κάλυψη των ατελειών όπως στίγματα, μαύροι κύκλοι, ερυθρότητα ή αποχρωματισμοί γίνεται με την σωστή χρήση του concealer και των correctors. Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι το καθένα από αυτά.

To Concealer είναι ένα απαραίτητο προϊόν για το makeupΚάθε γυναίκας. Με το concealerμπορούμε να φωτίσουμε την περιοχή κάτω απ’ τα μάτια και να κρύψουμε μικρές ατέλειες όπως πχ οι σκούρες, σημάδια και πληγές, βαθουλώματα, tattooκλπ.

Το Corrector είναι ένα επίσης σημαντικό προϊόν , το οποίο τοποθετείτε πριν το concealerκαι με το οποίο καλύπτουμε μεγάλα προβλήματα κάτω από τα μάτια, όπως είναι αυτά των έντονων μαύρων κύκλων ή το εφαρμόζουμε σε αποχρωματισμούς στο πρόσωπό μας, όπως σπυράκια και κοκκινίλες, φακίδες κλπ.

Αναλύοντας λίγο περισσότερα τα correctors, βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σε χρωματικές αποχρώσεις. Η επιλογή μας πρέπει να γίνει ανάλογα με το υπόστρωμα του δέρματός μας ενώ δεν αποκλείεται να χρειασθούν περισσότερα από ένα-δύο χρώματα ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Τα βασικά είδη των correctorείναι:

  • Το άσπρο χρώμα το οποίου ουσιαστικά είναι μόνο για λάμψη
  • Το ροζ με το οποίο αποκρύπτουμε καφέ χρωματισμούς καθώς και σημάδια γήρανσης.
  • Το κίτρινο το οποίο είναι μια ιδανική επιλογή για τους μαύρους κύκλους ενώ αποκρύπτει επίσης τους μωβ χρωματισμούς όπως κηλίδες και μελανιές.
  • Το πορτοκαλί το οποίο φωτίζει τις σκοτεινές περιοχές, ενώ καλύπτει τις μπλε αποχρώσεις όπως για παράδειγμα μπλε αιμοφόρα αγγεία, φλέβες και μώλωπες.
  • Το μωβ το οποίο διορθώνει κάθε ατέλεια κίτρινου χρώματος όπως πανάδες σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.
  • Το πράσινο το οποίο αποκρύπτει όλες τις κοκκινίλες, τα σπυράκια και τα αγγεία.

Πως χρησιμοποιούνται;

Βασικό που πρέπει να γνωρίζετε, όπως άλλωστε προαναφέραμε, είναι ότι το correctorτοποθετείται πριν το concealer, Όταν φυσικά απαιτείται η χρήση του. Καλό επίσης θα ήταν να μην χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς το προϊόν θα συσσωρευτεί στις γραμμές έκφρασης του προσώπου σας και το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή.

Τόσο το concealerόσο και το corrector πρέπει να τοποθετηθεί ξεκινώντας ταμποναριστά με το πινέλο ή αλλιώς με το χέρι, από την εσωτερική γωνία του ματιού. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την περιοχή κάτω από το μάτι με τελικό σημείο την εξωτερική γωνία του ματιού. Η τοποθέτηση πρέπει να γίνει με απαλές κινήσεις και όχι με έντονα τραβήγματα και τριψίματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η περιοχή του ματιού είναι αρκετά ευαίσθητη. Αφού τοποθετήσετε το correctorμε την τεχνική που μόλις αναφέραμε, τοποθετείται με την ίδια τεχνική, μιας στρώση concealerστην περιοχή κάτω από το μάτι όπου σχηματίζονται οι σακούλες.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η εφαρμογή του correctorνα γίνει στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα και όχι να τοποθετείται κάθε φορά σε όλη την επιφάνεια του ματιού. Επίσης, η ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μικρή, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατά λάθος μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείτε να το αφαιρέσετε την περιττή, ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο.

Ανακάλυψε την μεγάλη γκάμα προϊόντων conceal & correcttors του myaroma.gr εδώ