Μακιγιάζ

Τα βασικά πινέλα μακιγιάζ – Καθαρισμός & φροντίδα

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θεωρούν το μακιγιάζ μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Όταν μάλιστα πρέπει να σκεφτούν ποια πινέλα μακιγιάζ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και που, η ιδέα του να μην ασχοληθούν καθόλου ακούγεται ενδιαφέρουσα. Σήμερα λοιπόν θα αναλύσουμε τα βασικότερα είδη των πινέλων μακιγιάζ, τη χρήση του καθενός από αυτά και το πως να τα διατηρήσετε καθαρά. Σίγουρα τα είδη πινέλων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ περισσότερα και για πιο συγκεκριμένες χρησιμότητες. Αν ωστόσο δεν θέλετε να γίνετε επαγγελματίες μακιγιέρ, διαθέτοντας τα παρακάτω βασικά είδη θα είστε καλυμμένες. Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα.

Πινέλο Βάσης (Foundation Brush)

Το συγκεκριμένο πινέλο χρησιμοποιείται για την ομαλή εφαρμογή του foundation στο πρόσωπο. Εφαρμόστε το ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και συγκεκριμένα την μύτη, με κατεύθυνση προς τα άκρα του προσώπου, ώστε να αποφύγετε τις έντονες γραμμές και να προσδώσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πινέλο Ρουζ (Blusher Brush)

Το ρουζ αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία του μακιγιάζ. Η σωστή του εφαρμογή μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ρουζ, το οποίο είναι στρογγυλεμένο με μαλακές τρίχες ώστε να απλώνεται όμορφα στα ζυγωματικά.

Πινέλο Πούδρας (Powder Brush)

Πολύ πιθανόν να γνωρίζετε το πινέλο αυτό. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος πινέλο με μια πολύ απαλή υφή. Η χρήση του όμως δεν περιορίζεται μόνο στο να απλώσετε ομαλά την πούδρα στο πρόσωπο και τον λαιμό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για το ρουζ. Απαραίτητη προϋπόθεση ο σωστός καθαρισμός μεταξύ των χρήσεων.

Πινέλο Ματιών (Bending Eye Brush)

Το συγκεκριμένο πινέλο, αποτελείται από πολύ απαλές τρίχες ίδιου μήκους και χρησιμοποιείται κυρίως στην ανάμειξη των σκιών για τα μάτια καθώς και στην διάχυσή της προς τη γωνία του φρυδιού.

Πινέλο Κονσίλερ (Concealer brush)

Αν και οι περισσότερες γυναίκες τοποθετούν το concealerμε τα δάχτυλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κονσίλερ τα αποτελέσματα που θα είναι πολύ καλύτερα, καθόσον η χρήση του σας βοηθά να απλώσετε την σωστή ποσότητα που θα προσδώσει την κατάλληλη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Πινέλο eyeliner (Eyeliner Brush)

Το συγκεκριμένο πρόκειται για ένα πολύ μικρό και λεπτό συνήθως πινέλο, το οποίο όπως είναι κατανοητό και από την ονομασία του, χρησιμοποιείται στο να απλωθεί το eyeliner και να γεμίσει το κενό των φρυδιών.

Πινέλο Κραγιόν (Lip Brush)

Το τελευταίο πινέλο στη λίστα μας είναι το πινέλο για το κραγιόν, το οποίο χρησιμοποιείται για να απλωθεί το κραγιόν ή το Lipglossκαι βοηθάει στον καλαίσθητο σχηματισμό των χειλιών μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του μολυβιού.

Καθαρισμός των πινέλων

Τα πινέλα μακιγιάζ, ίσως είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καλλυντικά μας, και η συσσώρευση βακτηρίων σε αυτά είναι αρκετά μεγάλη. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να γίνεται συχνός καθαρισμός τους. Σύμφωνα τόσο με τους δερματολόγους όσο και με τους Makeupartists, τα πινέλα μακιγιάζ θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες, ή κάθε εβδομάδα αν η χρήση τους γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε τα συγκεκριμένα προϊόντα έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας. Η διαδικασία του καθαρισμού των πινέλων είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Αρχικά ξεπλένετε τις τρίχες του πινέλου με χλιαρό νερό. Στην συνέχεια τοποθετείτε μικρή ποσότητα καθαριστικού πινέλου, ή απλό σαπούνι αν δεν έχετε καθαριστικό, στην παλάμη του χεριού σας και τρίβετε απαλά το πινέλο στην παλάμη σας. Στη συνέχεια ξεπλένετε ξανά τις τρίχες, τραβάτε το περισσότερο νερό με μια πετσέτα και αφήνετε τα πινέλα σας ανάποδα ώστε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν τελείως. Μεγάλη προσοχή στη χρήση της πετσέτας. Η πετσέτα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στο να απορροφήσει την μεγαλύτερη ποσότητα νερού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνουν τα πινέλα τυλιγμένα στην πετσέτα για να στεγνώσουν.

Στο myaroma.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε επώνυμα πινέλα μακιγιάζ κορυφαίας ποιότητας όπως επίσης και σετ πινέλων σε προσιτές τιμές. Επωφεληθείτε των προσφορών μας και αποκτήστε τα απαραίτητα εργαλεία για το καθημερινό σας μακιγιάζ αλλά και πιο εντυπωσιακά looks.

Κάντε την παραγγελία σας online, γρήγορη αποστολή σε όλη την Ελλάδα.