Tips-Συμβουλές

Συμβουλές για την εφαρμογή του κονσίλερ

Συμβουλές για την εφαρμογή του κονσίλερ

Το κονσίλερ  είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του μακιγιάζ μας με πολλές και διάφορες χρήσεις. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που ίσως να μην γνωρίζατε!

– Καλύψτε τους μαύρους κύκλους

– Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας και τις σκούρες περιοχές στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ και όχι τόσο βαρύ κονσίλερ. Το ελαφρύ κονσίλερ μπορεί να κάνει θαύματα καθώς διαγράφει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια σας αλλά παράλληλα  αντανακλά το φως, φωτίζοντας τις σκούρες περιοχές χωρίς να «μαζεύει»  στις λεπτές ρυτίδες που μπορεί να έχετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κονσίλερ γύρω από τη μύτη σας ή οπουδήποτε αλλού, όπου έχετε σκούρα σημεία στο πρόσωπο σας.
– Κατά την εφαρμογή του κονσίλερ – κοιτάξτε ευθεία στον καθρέφτη και απλώστε σωστά στις σκοτεινές περιοχές κάτω από τα μάτια σας. Μην το βάλετε σε φωτεινές περιοχές του προσώπου σας.
– Κατά την εφαρμογή του κονσίλερ στην περιοχή των ματιών με ελαφρές ρυτίδες – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα primer. Το primer θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση του μακιγιάζ σας και θα αποτρέψει το κονσίλερ σας από το «τσαλάκωμα».

-Εξουδετερώστε τις δισχρωμίες

– Αν φαίνονται οι φλέβες σας  κάτω από τα μάτια ή το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε κονσίλερ σε ροδακινί τόνο.
– Εάν έχετε ερυθρότητα στο πρόσωπό σας και θέλετε να τη καλύψετε – χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ με ελαφριά πράσινη απόχρωση. Το πράσινο χρώμα θα καμουφλάρει εύκολα τις κοκκινίλες.

-Πώς ένα κονσίλερ μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση για μεγαλύτερα χείλη;

Το κονσίλερ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στο να δείχνουν μεγαλύτερα τα χείλη σας. Απλώστε ένα παχύ στρώμα κονσίλερ σε όλο το άνω και κάτω χείλος και στη συνέχεια, γεμίστε τα με ένα μολύβι στο φυσικό τους χρώμα, μεγαλώνοντας  λίγο παραπάνω το περίγραμμα τους. (γεμίζοντας τα χείλη σας με μολύβι θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση του κραγιόν σας). Στη συνέχεια, εφαρμόστε το κραγιόν πάνω από το μολύβι, ακολουθώντας τη γραμμή των χειλιών που μόλις φτιάξατε. Ετσι δημιουργείτε την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων  χειλιών.

Πριν ή μετά το μεικ απ;

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό μεικ απ, χρησιμοποιήστε το κονσίλερ μετά το μεικ απ  και στη συνέχεια σταθεροποιήστε με λίγη πούδρα. Εάν χρησιμοποιείτε μεικ απ σε μορφή πούδρας  – απλώστε πρώτα το κονσίλερ καθώς η πούδρα θα «σετάρει» το  κονσίλερ και θα παραμείνει στην θέση του.

Ελπίζουμε να το βρήκατε χρήσιμο! Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις δικές σας συμβουλές και σχόλια!

Stay beautiful and smile often!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *