Αρώματα

Πώς να διαλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει

Φτιάξτε τη διάθεσή σας, προσελκύστε το αντίθετο φύλο και αποκτήστε πνευματική διαύγεια απλά με ένα ψέκασμα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke μέτρησε την επίδραση ορισμένων αρωμάτων στη διάθεση και απέδειξε ότι οι ευχάριστες μυρωδιές μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος, την κούραση ακόμα και την κατάθλιψη.

Μυστικά για να φορέσετε ή και να αφαιρέσετε το άρωμά σας
Ψεκάστε σε σημεία του σώματος που η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη- στο εσωτερικό του αγκώνα και του γονάτου, στο ντεκολτέ και πίσω από τα αυτιά. Σε αυτά τα σημεία η κυκλοφορία του αίματος γίνεται κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να ζεσταίνει το άρωμα και να ενισχύει την έντασή της.

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ψεκάστε το άρωμα στον αέρα και πέρασε μέσα από αυτό.

Αν σας ξέφυγε λίγο άρωμα παραπάνω, πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Αν επιμένει σκουπίστε απαλά το δέρμα σας με ένα μαντήλι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα θα απαλύνει το άρωμα.

 

Τι άρωμα να επιλέξετε
Λεβάντα: Μειώνει το άγχος, αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης. Μια Ιαπωνική έρευνα απέδειξε ότι μερικές εισπνοές κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αυξήσουν την ενέργειά σας.

Πορτοκάλι. Αυστριακοί επιστήμονες απελευθέρωσαν την μυρωδιά του εσπεριδοειδούς στην αίθουσα αναμονής ενός οδοντιατρείου και διαπίστωσαν ότι το στρες των ασθενών μειώθηκε, ενώ η διάθεσή τους βελτιώθηκε αρκετά.

Γλυκές ευωδιές. Η εισπνοή γλυκών αρωμάτων απαλύνει τον σωματικό πόνο, καθώς είναι πιθανό να επιδρούν στις ενδορφίνες- ορμόνες που ελέγχουν τον πόνο.

Ξυλώδεις μυρωδιές. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας οι άνθρωποι που επιλέγουν αρώματα που περιέχουν για παράδειγμα κέδρο ή πεύκο νιώθουν πιο χαλαροί, πιο ελεύθεροι και πιο χαρούμενοι.

Τριαντάφυλλο. Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου μειώνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης μέχρι και 30% με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο ήρεμοι, σύμφωνα με Ιαπωνική έρευνα. Μια άλλη έρευνα απέδειξε ότι βοηθάει στην μνήμη.

 

Το μυστικό

Αγοράζετε νωρίς το πρωί αρώματα όταν η όσφρηση σας είναι πιο αποτελεσματική. Ψεκάστε τα στην εξωτερική πλευρά των καρπών σας. Αυτό το σημείο είναι καλύτερο από την εσωτερική πλευρά, όπου συνηθίζουμε να φοράμε την κολόνια μας γιατί είναι πιο καθαρή. Τα αρώματα χωρίζονται σε οικογένειες ανάλογα με τις νότες (συστατικά), που περιέχουν. Οι πιο γνωστές κατηγορίες είναι τα λουλουδάτα, τα ξυλώδη και φρουτώδη αρώματα.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *