kallyntika
Tips-Συμβουλές

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω τα καλλυντικά μου;

Καλώς ή κακώς και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Σαφώς δεν είναι τόσο «επικίνδυνα» όσο οι ληγμένες τροφές.. βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα όμως, μπορεί να σου στοιχήσουν περισσότερο, απ’ όσο η σωστή ανανέωσή τους.

Πάμε στα εύκολα και τα μακράς διάρκειας πρώτα!

Sprayμαλλιών

Η λακ που έχεις και χρησιμοποιείς σπάνια, δεν έχει κανένα απολύτως φόβο για τα περιποιημένα σου μαλλιά. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μέχρι και 3 χρόνια μετά.

Μάσκαρα

Ένα από τα αγαπημένα καλλυντικά όλων των γυναικών. Εύκολ στη χρήση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το υγρό περιβάλλον όμως είναι εστία μικροβίων. Μπορεί να διαρκέσει 1 χρόνο, όμως ενδείκνυται η ανανέωσή της περίπου ανά τρίμηνο.. αν φυσικά δε την τελειώνεις νωρίτερα.

Ρουζ και bronzer

Τα ρουζ σε μορφή πούδρας και τα bronzer ζουν κατά μέσο όρο 6-9 μήνες. Για να αντέξουν στο max, πρόσεξε τα πινέλα σου. Φρόντισε να τα πλένεις τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες με σαμπουάν και βεβαιώσου πως είναι στεγνά όταν τα αποθηκεύσεις.

Makeup

Το makeup διαρκεί ένα χρόνο αρκεί να προσέξεις να το κλείνεις καλά και να μη ξεραθεί.

Concealer

Το κονσίλερ μπορείς να το κρατήσεις για 12-18 μήνες. Αποθήκευσέ το σε όχι υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή του δωματίου. Το ντουλαπάκι του μπάνιου που είναι δίπλα στα φώτα, δεν είναι η καλύτερη λύση.

Πούδρα

Την πούδρα μπορείς να τη φοράς για 18 μήνες αρκεί να μη τη σπάσεις. Αν πέσει στο πάτωμα.. μπορείς να τη μαζέψεις αλλά προς θεού, μη την εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου.

Σκιές ματιών

Τις σκιές ματιών και το eyeliner μπορείς να τα κρατήσεις για 18 μήνες. Οι σκιές σε μορφή powder διαρκούν έως και 2 χρόνια αρκεί και σε αυτή την περίπτωση να πλένεις τα πινέλα σου συχνά. Σε αντίθεση, οι υγρές σκιές έχουν μικρότερο χρόνο ζωής που ανέρχεται στον 1 χρόνο.

Κραγιόν & LipGloss

Τα κραγιόν και τα λιπ γκλος διαρκούν 18 μήνες. Είναι περιττό αλλά θα στο υπενθυμίζουμε! Μη δανείζεις το κραγιόν σου. Μπορεί να φανείς υπερβολική αν το αρνηθείς αλλά πίστεψέ μας, μελλοντικά θα βγεις κερδισμένη.

Μολύβι χειλιών και βερνίκια

Το μολύβι των χειλιών διαρκεί ένα χρόνο ενώ τόσο περίπου διαρκούν και τα βερνίκια. Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι το κλειδί για να το πετύχεις.

Eyeliner

Τα eyeliner όπως ακριβώς και  mascara μπορούν να αντέξουν μέχρι και ένα χρόνο. Λόγω του υγρού στοιχείου όμως και της επαφής με τα μάτια, η ανανέωση κάθε 3 μήνες είναι σχεδόν απαραίτητη.

Bonus!

Τα σφουγγαράκια για το μακιγιάζ, που χρησιμοποιείς καθημερινά, διαρκούν περίπου ένα μήνα ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα πλένεις ύστερα από κάθε χρήση. Στη χειρότερη περίπτωση, ανά 2-3 χρήσεις. Εμπιστεύσου μας.

Ψάξε και βρες τα καλλυντικά που σου ταιριάζουν εδώ!

Ρώτησέ μας για κάθε λεπτομέρεια. Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε.