Μακιγιάζ

Η ιστορία της Rimmel London

Η ιστορία της Rimmel London

Το 1820 , ένας Γάλλος αρωματοποιός ο οποίος είχε εκπαιδευτεί από την περίφημη Lubin ,αρωματοποιός της αυτοκράτειρας Ιωσηφίνας, σύζυγος του Ναπολέοντα Ι, αποδέχθηκε την πρόσκληση να αναλάβει μια εταιρία αρωματοποιίας στο διάσημο Bond Street του Λονδίνου. Μέχρι το 1834 , η κίνηση στο Λονδίνο είχε αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη, που μαζί με το γιο και μαθητή του Ευγένιο Ρίμμελ  σε ηλικία μόλις 14 ετών, άνοιξε το δικό του αρωματοπωλείο.

Καθώς η επιχείρηση άκμαζε, το ίδιο συνέβη και με το ταλέντο του Ευγένιου Ρίμμελ . Μέχρι την ηλικία των 24 , είχε γίνει όχι μόνο ένας αρωματοποιός, αλλά και ένας οραματιστής καλλυντικών, που πειραματιζόταν με αρώματα και χρώματα ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο  για να βρει εξωτικά συστατικά και νέες ιδέες. Ο πρωτοπόρος στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ανέπτυξε κάποια πραγματικά καινοτόμα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των στοματικών διαλυμάτων, αρωματικές αλοιφές, ενώ η υψηλή κοινωνία πήγαινε στο αρωματοπωλείο του στο Regent Street για να αγοράσει τα εξαιρετικά του αρώματα,σαπούνια και αιθέρια έλαια.

rimmel (1)

T2eC16FkE9s4Z-UlsBRPMMqjsOw60_35

johnson50-urs-0001-0

 

Ακόμα και σε αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο, ο Ευγένιος Ρίμμελ, αισθάνθηκε την δύναμη της διαφήμισης για να κάνει τα προϊόντα του ευρέως γνωστά και ξεκίνησε να διανέμει έντυπους καταλόγους μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών και να προβάλλονται διαφημίσεις σε θεατρικές παραστάσεις. Όταν πέθανε το 1887, οι δύο γιοι του του ακολούθησαν με βάση την επιτυχία του πατέρα τους διεθνώς, αναπτύσσοντας μια εκτενή σειρά χρωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια και ειδικότερα στις μάσκαρα. Μέχρι και σήμερα η Rimmel θεωρείται συνώνυμο της μάσκαρα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Rimmel εξαγοράστηκε από τον Robert και Rose Caplin, οι ιδιοκτήτες ενός διαφημιστικού γραφείου στο Λονδίνο. Η εταιρία συνέχισε να αναπτύσσεται δημιουργώντας νέες τάσεις με μεγάλη γκάμα χρωμάτων και πρωτοποριακές συσκευασίες φτάνοντας μέχρι το Χόλιγουντ.

Στο www.myaroma.gr θα βρείτε τις κορυφαίες μάσκαρα της εταιρίας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *