Highlighter: Τι είναι και πως το χρησιμοποιούμε;
Μακιγιάζ

Highlighter: Τι είναι και πως το χρησιμοποιούμε;

Είναι σημαντικό να ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά το highlighter. Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπάμε περισσότερο από ένα προϊόν ομορφιάς το οποίο μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το πρόσωπό μας. Είναι ένα από αυτά τα πολύτιμα πετράδια, που είναι εκεί για μας όταν το χρειαζόμαστε, σχεδόν για κάθε χρήση.

Βοηθάει στο να μας  δώσει μία λάμψη και να μας κάνει να φαινόμαστε πιο ξεκούραστες, το highlighter είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσουμε λίγη ζωή στην εμφάνισή μας. Μπορούμε επίσης να τονίσουμε περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου μας . Έτσι χρησιμοποιώντας το σωστά μπορούμε να κάνουμε τη μύτη μας να φαίνεται πιο λεπτή. Τα οστά από τα μάγουλά μας πιο ψηλά και τα χείλη μας πιο γεμάτα. Τέλος αν κάνουμε κάποιο λάθος στο μέικ απ μας μπορούμε με τη σωστή χρήση του χαϊλάιτερ να το διορθώσουμε. Έτσι για παράδειγμα αν το μέικ απ μας είναι υπερβολικά ματ με το χαιλάιτερ του δίνουμε την απαραίτητη λάμψη που χρειαζόμαστε.

Για να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το απαραίτητο προϊόν ομορφιάς, σας καθοδηγούμε ακριβώς πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Πριν ξεκινήσουμε με τις οδηγίες εφαρμογής καλό είναι να μάθετε ότι ανάλογα με το είδος του χαϊλάιτερ που θα χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να έχετε και το κατάλληλο εργαλείο εφαρμογής του.

Έτσι για χαϊλάιτερ σε μορφή πούδρας χρειάζεστε ένα μικρό, φουντωτό πινέλο, ενώ για τις υγρές μορφές του χρησιμοποιήστε σφουγγαράκια μέικ απ. Μπορείτε ακόμη να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χρησιμοποιώντας ένα χαϊλάιερ σε μορφή στικ.

Προχωράμε λοιπόν στις οδηγίες εφαρμογής του:

Κάτω από το κόκαλο του φρυδιού

Εφαρμόστε το χαϊλάιτερ ακριβώς κάτω από το κόκαλο του φρυδιού, πάνω όμως από τη γραμμή του βλεφάρου προκειμένου να δώσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ματιών.

Στα μήλα του προσώπου

Αν θέλετε πιο λαμπερό δέρμα -σαν αντίθεση σε μία ελαφρώς ηλιοκαμένη εμφάνιση- εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα χαϊλάιτερ στο κέντρο των μήλων του προσώπου σας πάνω από το ρουζ.

Στη ράχη της μύτης

Εδώ δουλεύει αρκετά καλά αν κάνετε σκιάσεις στη μύτη. Εφαρμόστε το χαϊλάιτερ πάνω στη ράχη της μύτης και αναμείξτε ελαφρώς ένα μέικ απ που είναι ένα ή δύο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας στις άκρες της μύτης για να φαίνεται πιο λεπτή.

Στην εσωτερική γωνία του ματιού

Ποιο είναι το καλύτερο κόλπο για να φαίνεστε πιο ξεκούραστη μετά από μόλις τρεις ώρες ύπνου; Προσθέστε μία μικρή ποσότητα χαϊλάιτερ στην εσωτερική γωνία των ματιών σας για να δώσετε φως σε ένα κατά τ’ άλλα σκοτεινό σημείο του προσώπου σας.

Διαγώνια κατά μήκος των ζυγωματικών

Για να τονίσετε λίγο τα ζυγωματικά σας, εφαρμόστε το χαϊλάιτερ σε διαγώνια γραμμή ακριβώς κάτω από την κόγχη του ματιού και προς τη γραμμή των μαλλιών σας και αναμείξτε.

Στην καμπύλη του άνω χείλους

Δώστε στο κραγιόν σας μία καθαρή εμφάνιση εφαρμόζοντας το χαϊλάιτερ στην καμπύλη του άνω χείλους χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για κονσίλερ.

Στο κέντρο του βλεφάρου

Μόλις ένα άγγιγμα του χαϊλάιτερ στο κέντρο του βλεφάρου σας, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται ταυτόχρονα μεγαλύτερα και πιο ξεκούραστα. Διπλό κέρδος!

Αναμείξτε με την ενυδατική σας

Αναμείξτε ένα υγρό χαϊλάιτερ με την ενυδατική σας κρέμα για να έχετε παντού λάμψη σε όλο σας το πρόσωπο.