Tips-Συμβουλές

10 συμβουλές για το πως να φροντίσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

10 συμβουλές για το πως να φροντίσετε το δέρμα σας το χειμώνα

Με ανεβασμένη διάθεση πλέον περιμένουμε τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά σε συνδυασμό με ένα χιονισμένο τοπίο!  Ο χειμώνας ωστόσο δεν είναι και τόσο φιλικός με το δέρμα μας  γι’ αυτό σας προτείνουμε δέκα συμβουλές για το πώς να το περιποιηθείτε την εποχή αυτή.

1. Απαραίτητη η ενυδατική κρέμα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το κρύο είναι ότι ξηραίνει πάρα πολύ το δέρμα, ιδιαίτερα αν το δέρμα σας είναι ξηρό από τη φύση του. Έτσι, δεν βγαίνουμε ποτέ έξω χωρίς ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και τα χέρια. Τα χέρια μας υποφέρουν ακόμη περισσότερο από ότι το πρόσωπο στο κρύο, έτσι ώστε  να αποφύγει το δυσάρεστο «σκάσιμο».

2. Αποφύγετε το σαπούνι

Σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αλκοόλ τείνουν να επιδεινώνουν την ξηρότητα, οπότε αποφύγετε τα και να επιλέξτε προϊόντα χωρίς αλκοόλη και χωρίς σαπούνι καθαρισμού, ειδικά, για τα χέρια σας. Μην ξεχνάτε την ενυδατική λοσιόν μετά το πλύσιμο.

3. Ξεχάστε το καυτό ντους

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ένα ζεστό ντους ή ένα ζεστό μπάνιο μετά από μία κουραστική μέρα. Δυστυχώς όμως το ζεστό νερό ξηραίνει το δέρμα, γι ‘αυτό προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σας σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο.

4. Ψάρια και καρύδια

Τα ψάρια, ειδικά τα λιπαρά ψάρια και τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν το δέρμα σας μείνει απαλό και ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα το χειμώνα για να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καιρού στο πρόσωπο και το σώμα σας.

5. Πάντα αντηλιακό

Τα ηλιακά εγκαύματα τον χειμώνα μπορεί να είναι πολύ, πολύ χειρότερα από ότι το καλοκαίρι. Αυτό συμβαίνει γιατί το χιόνι αντανακλά το φως του ήλιου και ενισχύει την ακτινοβολία του στο δέρμα. Έτσι, αν επισκεφτείτε ένα χιονοδρομικό κέντρο, μην αφήσετε το πρόσωπό σας χωρίς αντιηλιακό!

6. Μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο

Το πρόσωπο και τα χέρια δεν είναι τα μόνα μέρη του σώματος που υποφέρουν στο κρύο, καθώς το τριχωτό της κεφαλής είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε ερεθισμούς και ξηρότητα. Κάντε στα μαλλιά σας μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο μια φορά την εβδομάδα. Απλά τρίψτε λίγο ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας) στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το για μισή ώρα και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

7. Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα

Τον χειμώνα όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε σε ένα ζεστό χώρο αλλά οι περισσότεροι τρόποι θέρμανσης ξηραίνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και το γραφείο, πράγμα όχι και τόσο καλό για το δέρμα και γενικότερα τον οργανισμό μας. Κάντε μια επένδυση σε έναν αφυγραντήρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του ξηρού αέρα.

8. Πίνετε περισσότερο νερό

Αυξήστε όσο μπορείτε την ποσότητα νερού που πίνετε, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρασίας απο το κρύο. Το νερό ενυδατώνει το σώμα σας, κατα συνέπεια και το δέρμα, γι ‘αυτό μην αφήνετε τον εαυτό σας (και το δέρμα σας) να μένει «διψασμένο».

9. Ενυδατική μάσκα με μέλι

Το μέλι είναι μια φυσική αποθήκη υγρασίας άρα για να διευκολύνετε την καθημερινή προσπάθεια σας να παραμείνει το δέρμα σας ενυδατωμένο, κάντε μια φορά την εβδομάδα μιά μάσκα προσώπου με μέλι. Εάν έχετε ερεθισμούς λόγω του κρύου, το μέλι θα τους απαλύνει πάρα πολύ. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι αγνό μέλι και όχι προϊόν γλυκόζης.

10. «Σκασμένα» χείλη

Δεν υπάρχει χειρότερο απο τα «σκασμένα» χείλη, δεν συμφωνείτε; Είναι μια ενστικτώδης αντίδραση να ακουμπάμε τη γλώσσα σας πάνω από τα χείλη  όταν αισθανόμαστε ότι είναι ξηρά. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα lip balm!

Έχετε να προτείνετε κάποια ακόμα συμβουλή;

Stay beautiful!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *