Μακιγιάζ

Η ιστορία του MAX FACTOR

Η ιστορία του MAX FACTOR

tumblr_mx75gfkWHP1qatfdco1_500Ο Max Factor γεννήθηκε στο Λοτζ της Πολωνίας, το 1877, και ξεκίνησε την καριέρα του ως μαθητευόμενος σε μια εταιρεία κατασκευής περουκών.  Στα είκοσι του χρόνια είχε το δικό του κατάστημα μακιγιάζ. Το 1902 ταξίδεψε μαζί με την οικογένεια του στις  Ηνωμένες Πολιτείες , στην Έκθεση του Σαιντ Λούις. Ποτέ δεν επέστρεψε. Ξεκίνησε να  πουλά προϊόντα μαλλιών και εισαγόμενα καλλυντικά στην περιοχή του Σαιντ Λιούις.

Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα και ηθοποιοί από την αναδυόμενη κινηματογραφική βιομηχανία ζητούσαν τις συμβουλές του. Έτσι έκανε τα πρώτα του βήματα στην βιομηχανία του κινηματογράφου, αρχής γενομένης από το Χόλιγουντ. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του το 1909 και πήρε συνεργάστηκε με την Pantages Theatre.  Ο Max Factor ήταν ο δημιουργόςτου πρώτου make up, κάνοντας  τις ηθοποιύς να φαίνονται πιο φυσικές από κοντά. Οι καλύτερες  πελάτισσες του ήταν η Μαίρη Πίκφορντ, Jean Harlow, Μπέτι Ντέιβις, η Τζόαν Κρόφορντ και η Τζούντι Γκάρλαντ.
Το 1918, ανέπτυξε ένα είδος πούδρας,  η οποία του επέτρεψε να δημιουργήσει μακιγιάζ για κάθε άτομο με βάση τους τόνους του δέρματος τους, έχοντας μεγάλη γκάμα αποχρώσεων. Στην συνέχεια έφτιαξε ψεύτικες βλεφαρίδες, το μολύβι φρυδιών, lip gloss, και το pancake μεικ απ,  δημιουργώντας  μια ολόκληρη νέα «γλώσσα» στο μακιγιάζ του κινηματογράφου.
Αναπόφευκτα, απο την στιγμή που οι ηθοποιοί παρουσιαζόταν τόσο κομψοί στην οθόνη, ήθελαν να διατηρήσουν την ίδια εικόνα φορώντας το μεικ απ του Max Factor και  στην καθημερινή τους ζωή. Σύντομα, οι γυναίκες που δεν σχετίζονται με το θέατρο ή την κινηματογραφική βιομηχανία ρωτούσαν για το make up, έτσι ώστε και αυτοί θα μπορούσαν να είναι της μόδας.

maxfactorstory_mfim2_maxfactor

“Beauty Calibrator”, τον βοήθησε να κατανοήσει το περίγραμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας γυναίκας

Από το 1920, οι γιοι του Max ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπλέκονται στην επιχείρηση με την Ντέιβις να εργάζεται ως γενικός διευθυντής και ο Φρανκ βοηθώντας τον πατέρα του για την ανάπτυξη νέων προϊόντωνΤο 1927 η Max Factor ξεκίνησε για πρώτη φορά την πώληση των καλλυντικών της στους καταναλωτές.Πριν τον Max Factor, λίγες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν καλλυντικά. Ο Max Factor έκανε γνωστή τη λέξη «make up»  και τη χρήση (και κατάχρηση) των καλλυντικών.
Θεωρείται ως ο πατέρας του σύγχρονου μακιγιάζ, η εταιρία Max Factor είναι υπεύθυνη για την επινόηση πολλων βασικών καλλυντικών προϊόντων (τόσο στην οθόνη και εκτός) και εξακολουθεί να είναι η έμπνευση πίσω από τις τάσεις ομορφιάς και καινοτομίες σήμερα.

Ο Max Factor πέθανε στις 30 Αυγούστου 1938 στην ηλικία 59 ετών. Ο γιος του, Φρανκ πήρε το όνομα Max Factor JR και συνέχισε να ασχολείται με την εταιρεία, μέχρι τη δεκαετία του 1970, φτιάχνοντας σκιές  για πεζοναύτες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, προσφέροντας προϊόντα όπως σαμπουάν και after shave, ενώ το 1955 δημιούργησε το πρώτο του γυναικείο άρωμα.

Στη δεκαετία του 1970, η τρίτη γενιά της Factors ανήλθε σε ανώτερες θέσεις, οδηγώντας την εταιρεία στην εξαγορά της απο την Revlon και, στη συνέχεια απο την Proctor & Gamble το 1991.

Ανακαλύψτε  όλα τα προϊόντα της MAX FACTOR στο κατάστημα μας εδώ

MAX FACTOR FACEFINITY COMPACT

Το make-up Facefinity δεν θα σας απογοητεύσει, όσα φλας κι αν ανάψουν.

Υγρό make up που ξέρει να προσαρμόζεται στη διαφορετική απόχρωση της κάθε επιδερμίδας

MAX FACTOR CREME PUFF REFIL

Μια πούδρα υψηλής κάλυψης για εντυπωσιακό μακιγιάζ και δέρμα που ακτινοβολεί από υγεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE

Ανθεκτικό make-up μεγάλης διάρκειας από το πρωί μέχρι το βράδυ

MAX FACTOR MIRACLE TOUCH

Προσφέρει τέλεια κάλυψη, φρεσκάδα, απίστευτη απαλότητα και λάμψη που διαρκεί

max-factor-excess-volume-mascara-black-brown-20-ml

Ιδανικός συνδυασμός του ακραίου όγκου και του έντονου μαύρου χρώματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *